Power green salad. Jag har följt den Amerikanska bloggen Sprouted Kitchen i några år. Det är en mat och receptblogg som inte bara är snygg utan den har smått fantastiska vegetariska recept.
Jag tänkte ge er mitt favoritrecept från denna fina blogg – Power Green Salad.
Just denna sallad är inte bara superlätt att göra utan den är otroligt god och hyffsat nyttig. En annan stor fördel är att den går att skala upp superlätt och den håller sig fräsch (och blir godare) i kylen ett par dagar.
Ingredienser:
Sallad
- 7,5 dl kål, helst svart/palmkål.
- Bladpersilja efter smak (vi tar mycket).
- 2,5 dl kokta (och svala) beluga/puy/svarta linser. De kan med fördel kokas någon minut mindre än vad paketet anger. De blir bättre i salladen då.
- 1 äpple, grönt.
- 1/2 slanggurka i tärningar (ta bort sladdriga mitten).
- 1 – 1,5 dl rostade pumpafrön.
- 1 – 1,5 dl riven parmesan (stora hålen på rivjärnet).
Dressing
- 1-2 vitlöksklyftor, pressade.
- 1 matsked honung.
- 1 matsked Dijonsenap.
- Saften från en hel citron.
- 0,5 dl olivolja, gärna smakrik.
- salt & peppar
Gör så här
Blanda salladen i en stor skål och blanda sedan dressingen i en kopp med sked eller ta stavmixern för en slät dressing. Avsluta med att blanda ihop allt – klart.
Vi har serverat denna sallad till torskrygg, tagit med den som del i knyt, ätit den som den är, ätit den med ugnsrostade rotfrukter och i andra konstellationer som jag just nu inte kan minnas. Den är dessutom riktigt fin att ta med sig som matlåda och på utflykt. Kort och gott en väldigt bra sallad som passar till fest och till vardag. Matig som den är eller ett fint tillbehör till grillat, fisk eller vegetariskt.
Ska du göra recepten från denna blogg kan jag bespara dig en googling. En ”cup” är 2,36 dl.
Spännande. Belugalinserma ser okokta ut. Ska de vara det?
/JS
Kanske skulle varit tydligare där. De ska vara kokta och ha svalnat.
Snyggt. Jag har börjat älska kål. Vitkål, rödkål. Gjorde en stora pizzsallad häromdagen, första gången i livet. Älskart. Det här med matlagningen är verkligen kul när man får lite inspiration och inser hur kul, belönande och godare det är att göra saker själv.
Kål är verkligen underbart. Rödkål på pizza , som vi bjöd dig på, är en fredagsclassic här. Även grön och svartkål funkar bra på pizza.
Den där salladen ser fantastiskt ut! Gillar alla ingredienserna – tack för tipset, jag snor det rakt av!
Det tycker jag verkligen att du ska göra! 🙂
Hej! Jag måste bara få fråga om du har fått tillstånd att använda bilderna från Sprouted Kitchen? Kanske har du det och i så fall är ju detta en helt onödig kommentar 🙂 Men eftersom det är så vanligt att folk använder andras bilder utan tillstånd känner jag mig ändå tvungen att ställa frågan. Det är nämligen ett brott mot upphovsrättslagen att använda andras bilder utan tillåtelse, även om man anger källan.
Hej! Good point. Det är viktigt och jag vet att det lånas hej vilt på internet. Jag har ställt frågan till Sara på Sprouted Kitchen och det var ok att låna bilden till inlägget, förutsatt att jag angav källan. Alla är dock inte så förtjusta över idén att låna ut bilder då de inte har koll eller kontroll på innehållet. Tack för remindern!
Jag började på riktigt dregla här vid tangentbordet (kan ha förstärkts av att klockan är 11:29). Det är dressingen som gör det! Allt kan göras underbart med Dijon, vitlök och citrus! Parmesan är inte så dumt det heller. Ska definitivt testas. Har skrivit ut receptet eftersom jag är en retard.
Bra! Den är zuper!