Månadsrapport juni/juli 2024. 130 meter vägbygge på tomten

Månadsrapport juni/juli 2024. Det blev en paus! Jag har, som ni säkert märkt, dragit ner intensiteten på bloggandet. Lusten kommer och går samtidigt som annat i livet tar plats, breder ut sig och sedan stannar eller faller undan. Det är dock en bra dagbok att gå tillbaka till och jag tror att den är till nytta och intresse för i alla fall ett gäng människor.

Året har varit turbulent med fri IGMRs arbetslöshet, missfall, mycket som händer på vår tomt, omvärdering av vad vi vill och inte minst en inre resa för fru IGMR. Det sistnämnda är väldigt intressant och en resa som jag också fick ta då jag gick i väggen. Vem är man när stressen runt om lagt sig och man får vara mer med sig själv och sina egna tankar. Vem finns kvar och vad vill man ha mer av?

Fredrik Lindström skrev/sa någon gång typ att – Allt du äger och har är en gåva från gårdagens du, men du har makten att välja vad du vill ta emot och vad du vill lämna bakom dig. Det du gör idag formar morgondagens du, så ge dig själv de gåvor du verkligen vill ha.

Man väljer vilka gåvor man tar emot och vilka man inte vill ha kvar. Hur som händer det saker i huvudet på fru IGMR där jobbets betydelse verkar blekna och annat tar plats. Böcker läses, hon har börjat lära sig spela gitarr och en husvagn har till 90% renoverats av henne. Mer om det senare.

Jag tänker som så att jag berör de vanliga ämnena kort och sedan drar jag på med sommarens bilder som bättre visar vad vi pysslat med.

Månadsrapport juni/juli 2024 – det mjuka

Det händer mycket just nu, men på min front handlar det kanske mer om framtida funderingar kring hur och var jag vill leva. Staden kryper inpå, och tanken på att vända på varenda slant här tills IGMR junior har slutat skolan är allt annat än lockande. Vi är förmodligen som mest friska och energiska just nu, så varför inte börja gå mot något annat?

Det är här vår fritidshustomt kommer in i bilden. När vi vistas där får man många insikter – luften är lättare att andas i skogen, axlarna sjunker ner, folk är vänligare, och djuren är nära. Man kan faktiskt se stjärnhimlen, och tystnaden är nästan öronbedövande skön.

En tanke är att i framtiden sälja radhuset och flytta ut till fritidshuset. De fyra värsta (kalla och mörka) månaderna skulle vi tillbringa på varmare breddgrader, i ett hyrt hus eller lägenhet.

Det är så jag tänker just nu, men det kan förstås ändras. Jag har inte gett upp FIRE, men tidsplanen kanske har justerats eftersom jag känner att livet rinner iväg medan jag sitter och vänder på varje öre. Vi är, som sagt, troligen som mest friska och energiska just nu. Att gneta på i flera år till för att sedan blomma ut lockar inte lika mycket längre. Resan fortsätter, men fler saker har fått ta plats, och tidsplanen har därför förskjutits.

Förövrigt bävar jag inför den mörka och kalla perioden. Gillar inte. Ogillar mycket.

Månadsrapport juni/juli 2024 – ekonomi

Pengar in är inte jätteupplyftande just nu. Men vi klarar oss har har till och med ett pyttenysparande. I skrivande stund har börsen dykt men den 25/7 såg det ut så här med våra tillgångar. Knappa 2,7 msek i portfölj samt Nära 5,5 msek i nettoförmögenhet.

Månadsrapport juni/juli 2024.

Bilder juni/juli 2024

Vi har varit på Wanås. Underbart ställe!
Vi har köpt en ful husvagn i gott skick som var tänkt att stå på fritidshustomten när vi väl fått väg (det har vi i skrivande stund).
Renovera och riva fulheter från 1987.
Så klart fuktskada som var så illa att väggen separerade från golvet. Stora delar av regelverket i vänster bak var dessutom borta. Jag ville skrota den men fru IGMR krigade för att ha den kvar.
Hon vann så det blev att tillverka nya reglar och bygga nytt golv och innerväggar.
Jättejobb men det gick.
Gräslig innan fru IGMR satt tänderna i vagnen.
Inte klart när bilderna togs men den blev fräsch och fin!
Exteriört fick den sig en omfattande tätning med Tec 7 samt ett lager av Biltemas Alkydfärg. Här jungfrufärden till Västervik.
Finns sämre ställplatser.
Detta hände också. Tre av fyra däck såg ut så här. Fina på utsidan men jag märkte att det var obalans. Jag har kört med ett för lågt däcktryck (2,3 istället för 2,8-3 bar). Fyra nya puckar och hjulinställning sved i semesterkassan.
Lidköpingstrakterna är fina. Besök hos vänner som också är fina.
Junior åt sig mätt på bär i Lidköping och ville ha den möjligheten hemma också. Jag gick med på att köpa fyra bärbuskar om han planterade själv och tog bort det som fanns innan. Han fixade det! Min rygg var ofixad vid detta tillfälle på grund av husvagnsfix.
Med min jätteskjorta på och en morot i handen. Västervik är också härligt.
Många timmar under denna knotiga tall i Kämpinge.
Första luren på tomten avklarad. Det var väldigt skönt.
Kaos på tomten. 130 meter väg byggs! El och fiber läggs ner!
Skogsväg
Kul och jobbigt på samma gång. Tunga maskiner hör inte hemma här men är ett ont måste en liten stund.
Vägbygge
Klart!
Bygga väg
Vår framtida parkering med en Dynapac vält parkerad.
Lite dans på grus. Sista lagret på vägen kommer på plats när vi byggt färdigt. Då blir det att göra den vacker.
Pit stop på Biltema Malmö innan vi drog husvagnen till platsen där den skall bo.
Så klart körde jag fast och fick backa ner husvagnen i kurvig backe. Vi lastade ur allt i husvagnen, kompakterade vägen med en slägga och tog lite mer sats. På håret och jävligt hårigt – men det gick.
Nu står den där! Här kan vi hänga under tiden vi bygger. Faktum är att, as we speak, är fru IGMR där själv och njuter.
Första natten där. Vår hemmagjorda eldtunna värmer och mina DIY Lounge stolar har fått flytta hit. Sköna att sitta i framför tunnan.
Vildsvinen hade kollat in vägen första natten. Ett provhål bökades men de konstaterade nog att 0-16 grus gör ont i trynet. Fru IGMR rapporterade att hon hörde grisarna ”nöffa” nära när hon satt och värmde sig framför elden igårkväll.

That´s it. Mycket tomt och bygge framöver. Elen är på gång och öppnar många nya möjligheter. Jag njuter! Nästa lördag hyr vi en ”Timberwolf” flismaskin som kommer få jobba hela dagen. Det finns mycket att flisa om efter att de invasiva, och för hästar giftiga, tysklönnarna fallit offer för min motorsåg. Flisen blir ett sätt att återbörda näringen och även att kunna göra mjuka gångar etc.

En fin sommar som aldrig behövt ta slut! Hoppas er sommar varit fin!

Just ja- jag kommer behöva byta tema på bloggen då reklamen är bananas och det temat jag har inte är kompatibelt med nya WordPress. Räkna med stök framöver.

Signatur


Publicerat

i

av

Etiketter:

Subscribe
Notify of
guest

11 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
MrD
MrD
1 month ago

Intressanta tankar om framtiden och balansgången mellan att gneta på och att eventuellt börja skörda lite frukt redan nu, hur tänker ni kring arbete om ni flyttar till varmare breddgrader och skolgång för grabben? Vill höra allt om tomten sen och bygget så småningom 🙂

Skogsanna
Skogsanna
1 month ago

Ful husvagn blev jättefin, all ära till fru IGMR.

Jag som också praktiserat stress och utmattning i år tar till mig av ”Vem är man när stressen runt om lagt sig och man får vara mer med sig själv och sina egna tankar. Vem finns kvar och vad vill man ha mer av?”

Ni har lagt en bra grund till portföljen, den kommer att öka även om ni inte nysparar så mycket. Bra jobbat!

Tycker att verkar som om ni har anlagt en annan väg som även den leder till FIRE, en som går via bättre levnadsvillkor under tiden. Spännande med vinterboende utomlands! Ur mitt perspektiv är ni på varmare breddgrader men jag skulle för allt i världen inte vilja byta Norrbotten mot Skåne 😉

Lycka till med fortsatta planer, jag ser fram mot att få läsa om dem.

Lisa
Lisa
1 month ago

Väl utfört arbete såväl med en tjusig husvagn som det inre arbetet om vad man vill/vem man är. Så viktigt, men kräver också sin tid och omständigheter. Tack för uppdateringen! Hälsning, L

Nick
Nick
1 month ago

Fint med husvagn och tomten! Bra gjort. ”händer det saker i huvudet på fru IGMR där jobbets betydelse verkar blekna och annat tar plats” – går ni åt tradwife hållet eller hur fördelar ni saker hemma?

Nick
Nick
30 days ago
Reply to  HerrIGMR

Låter perfekt! Bra gjort er båda 🙂

Sofia
Sofia
27 days ago

Funderar lite kring denna ändring i livsstil/balans i livet, tänker ni att ni ska jobba deltid eller handlar det mer om att lägga energi på annat än hårdsparande? Eller kanske både och eller nåt annat, nyfiken på hur ni tänker, låter klokt att värdera livet här och nu lite mer 😊

11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x