Månadsrapport augusti 2024

Månadsrapport augusti 2024. Detta blir en short but sweet uppdatering. Utöver att det behöver lönejobbas håller jag på att fixa inför helgens färd till fritidshustomten. Där huserar, sedan ett par dagar tillbaka, fru IGMR. Detta är också en speciell dag då det är vår bröllopsdag. För 12 år sedan idag stod vi framför prästen i Svenska sjömanskyrkan i Los Angeles .

PBR
PBR är inte den godaste ölen men den har fått ett skimmer på grund av att den dracks senare på kvällen.

Ett ljust minne, minst sagt. Vi hänger ihop och vi är inne på det 17:e året tillsammans nu. Fortfarande är vi en enhet som, utöver den starka kärleken, finns där för varandra, har kul och är nyfikna. Vi har växt ihop och jag kan inte föreställa mig ett liv utan fru IGMR.

Svenska kyrkan Los Angeles
Ett lättat par som inte svimmade framför prästen.

Bröllopet var början på en episk roadtrip i en Mustang cab som tog oss runt västra USA. Den resan bär jag med mig och tänker på väldigt ofta.

Månadsrapport augusti 2024 – det mjuka

Ja vad händer egentligen i det IGMRska livet. En praktisk och viktig sak som hänt är att avstyckningen på vår fritidshustomt är klar. El är beställt och den processen löper också på. Utöver det träffar vi en potentiell köpare till tomten som blir över under dagen idag. Helt plötsligt rör det på sig och vi är väldigt glada för det. Det har blivit en nytändning med väg, husvagn och att bollen är i rullning. Österlen har verkligen haft superväder i höst som möjliggjort en massa häng, fix och övernattningar på tomten. Nu börjar planerna för huset och husets placering att smidas. Vi har verkligen velat vistas så mycket vi kan på tomten för att se hur ljuset vandrar och få en känsla för var vi vill vara på tomten, vilka platser man naturligt söker sig till. Det börjar klarna något nu och jag tror att det till och med finns en och annan pappersskiss som fru IGMR pillat med under de dagar hon varit där ensam nu.

Fru IGMRs anställning löper ut sista september men det verkar som om det kanske löser sig och, kanske, kanske, till det bättre. Jag vill inte jinxa något men hon är inne i en process som känns lovande i ett mer mänskligt företag. Själv bara jobbar jag på. Ner med huvudet och köra på. Jag försöker balansera min vilja att bara vilja vara på tomten med allt jobb som slutet på året innebär för retailbranschen.

Månadsrapport augusti 2024 – ekonomi

Vad ska man säga? Våra inkomster haltar nu då fru IGMRs inkomstförsäkring löpt ut. Men – vi klarar oss och kunde till och med nyspara lite i ISKn även denna månad. Dock minskar våra tillgångar då jag har betalt vägbyggaren och köpt en, för mig, himla trevlig sak:

Respo släpvagn
Hämtades i Eslöv i en släpvagnsautomat.

En alldeles egen släpvagn! Valet föll på en 750kg Respo som inhandlades på rea för 15 500 kr. Stor nog för att hantera kommande byggskivor och kan lasta dryga 580 kg. Tippbar och många öppningsmöjligheter för att köra brädor enkelt. Släpvagnen kommer vi ha stor nytta av nu och framöver.

Respo släp
Egenfixat kapell för en bråkdel av pengarna jämfört med att köpa ett färdigt. Här är släpet lastat med en del av vinterns ved.

Pengamässigt går nettoförmögenheten upp då vi nu äger hälften av tre tomter och inte två. Väg har byggts som ökat värdet på tomterna. Portföljmässigt har det gått ner något då vi har haft tomtkostnader.

Månadsrapport augusti 2024

På den positiva sidan går räntan på våra huslån ner och elen kostar lite. Just nu 4,3% Danske bank men när nästa tremånadersperiod kommer 30/10 kommer vi få 4,1%. Troligtvis hinner Riksbanken kasta in en till räntesänkning i september och då hoppas jag på att Danske Bank följer med.

Bilder augusti 2024


Månadsrapport augusti 2024
Fine dining på vår eldtunna.
Månadsrapport augusti 2024
IGMR junior en varm kväll i Kämpinge
Kalkbrottet Malmö
Vacker himmel vid Kalkbrottet i Malmö.
Månadsrapport augusti 2024
Grodor har vi massor av på tomten. Stubbarna som vägbyggarna rev upp har blivit favorittillhåll så de får ligga kvar och utgöra bo.
Vi hyrde en Timberwolf från Hygglo / Aux rental i Löddeköpinge. Den gick varm en hel dag och tuggade i sig merparten av sly, toppar och annat jag fällt under nära tre år. Flis är perfekt att återbörda till naturen. Om du anger koden 7BFJX när du använder Hygglo får du 100 kr att hyra för!
Flis till trädgården
Runt viktiga träd, i stigar och som allmän jordförbättring.

That´s it! Nu ska jag jobba på och sedan blir det en tur till Österlen för att fira kärleken, mysa framför brasan och äta gott.

Signatur

Publicerat

i

av

Etiketter:

Subscribe
Notify of
guest

8 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Nick
Nick
9 days ago

Alltid kul att läsa!

Kemiläraren
Kemiläraren
7 days ago

Så fint skrivet om er bröllopsdag och ert liv tillsammans! Ni verkar kämpa på bra tillsammans och stötta varandra!

Livet rullar på, hoppas det löser sig med jobb och sen husbygge!

FruEB
FruEB
7 days ago
Reply to  Kemiläraren

Håller med, fick nästan liten tår. Ni har skräddat er en vacker tillvaro.

kemiläraren
kemiläraren
5 days ago
Reply to  IMGR

Vi mår fint 🙂 Plantorna i trädgården frodas – men tyvärr frodas inte min dokumentation ;D

Får lägga upp lite av de episka tomatklasarna jag har!

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x