Månadsrapport september 2024

Månadsrapport september 2024 – ny månad och IGMR har fått ett nytt utseende! Jag hade tidigare ett tema som inte underhölls och var helt kompatibelt med WordPress. Dessutom fick jag inte rätt på mängden reklam. Även om jag valde bort reklam var den överallt. Här går det att styra bättre – hoppas att läsbarheten ökat för er läsare. Ge gärna ris / ros på förändringen och om något inte fungerar eller kan förbättras.

September alltså – en månad där det firas en masse. Både jag och IGMR junior fyller år samt att min och fru IGMR bröllopsdag firas. Allt detta när jobb trummas igång efter sommaren och det ofta blir väldigt stressigt. I år har det dock inte varit på samma sätt. Det har varit ett bättre tempo på saker och ting.

Månadsrapport september 2024 -det mjuka

Det stora som hänt denna månad är att fru IGMRs gamla arbete är ett minne blott. Datorn / telefonen rensad och inlämnad. En blomsterkvast i handen, en fika, kramar och hej då. Det kanske låter cyniskt på något sätt men det blir väldigt tydligt där och då hur utbytbar man är. Att den ansträngning man lagt in under många år på något sätt bara försvinner och det finns inte mycket kvar av det.

Fru IGMR har fått en annan inställning till arbete i och med den process hon varit i med sjukskrivning, halvtidstjänst, uppsägningar. Det blir otroligt tydligt vilka värden som finns kvar, vad som får en att må bra och vad som inte finns kvar. Att det man jagat bara är ett tomt skal. Speciellt tydligt är det i hennes bransch, arkitektbranschen. Vad är byggt? Vems namn står på projektet? Vad kan man stå för och vad har kompromissats bort.

HUR SOM – hon har fått ett nytt jobb nu. En månads ledigt innan det börjar och företaget verkar väldigt vettigt. Nära hemmet, nära havet, kontorshundar och sund företagskultur. Hon har fått ett otroligt fint välkomnande och de har varit en noggrann anställningsprocess. Hoppas det blir bra.

För min egen del har september varit himla bra. Jag fasar ofta denna månad men det har varit många promenader, boklyssnande, resor till fritidshustomten och fina stunder med familjen.

Månadsrapport september 2024 – ekonomi

Återigen ingen jättebra månad ekonomiskt då Fru IGMR har varit halvtidsarbetslös och inkomstförsäkringen är ett minne blott. Samtidigt måste jag ändå säga att vi klarat ett och ett halvt års halvtidsarbetslöshet, sjukskrivning och annat väldigt bra. Visst har inte alla middagar varit torskrygg men vi har jobbat på med vår tomt. Där har vi byggt väg, förberett och kopplat in el samt betalat alla kostnader för avstyckning. Vi har bytt bil och köpt både husvagn och släpvagn. Vi har åkt på bilsemester och inget har fattats vår son. Allt detta samtidigt som våra boendekostnader ökade markant när vårt bolån gick från 1,17% till 4,6%.

Främst kan jag dock konstatera att vi inte behövde vara oroliga för vår ekonomi, oroliga på riktigt då. Det har varit lite cash flow problem här och där när någon oväntad utgift kommit men det har löst sig med buffert.

Pengarna då. Nettoförmögenheten ökar till dryga 5,8 msek och portföljen ligger strax över 2,5 msek.

Månadsrapport september 2024

Vi håller på att förbereda inför försäljning av vår, med våra vänner, gemensamt ägda tomt som ”blir över” när vi styckat av fritidshustomten. Härom kvällen tog vi en kvällsfika med vännerna och kom överens att sätta ihop ett prospekt under höst/vinter och gå ut på marknaden i vår. Då är det vackrare på tomten och räntorna har kommit ner ytterligare (förhoppningsvis).

Framåt kommer vi kunna börja spara mer igen när fru IGMR börjar dra in en heltidslön igen. Sedan ser jag också att, om inte Danske Bank pillar med räntorna, vår nästa tremånadersränta är 3,9% och inte 4,3% som nu. Det är himla gott.

Månadsrapport september 2024 – blandat

Jag har varit helt inne i Hugh Howey´s ”Silo Saga”. En framtidsdystopi om tre böcker som varit mina följeslagare under september.

September har också varit en riktig musikmånad. Jag har helt snöat in på Roxy Music och Bryan Ferry. Det är nästan för bra. Himla kul att faktiskt ta sig an en artist och band som jag inte varit så inne på förr och verkligen ta sig tid att lyssna igenom allt. Vilken debutskiva de gjorde – ett bombnedslag.

För bra

Hinds har också släppt nytt som rullat på bra i bilen. Boom Boom Back med Beck på gästspel är himla peppig. Coffee lika så. Inte i Roxy Music klass men gött ändå – gillar energin från detta Madridbaserade band. Första låten av dem jag la till i min stora spotifylista ”NEW” var ”Bamboo” var 2015. Still going strong alltså.

Månadsrapport september 2024 – bilder

Bilder är kul och ett bra komihåg för undertecknad.

Månadsrapport september 2024
Undertecknad försöker återskapa Taylor Swifts albumomslag på Evermore. Fin kväll med ett glas vin, firande av nytt jobb och fru IGMR fläta mitt hår. Livet!
Månadsrapport september 2024
Vår vinranka har vackra höstfärger
Månadsrapport september 2024
Trädgården har dock väldigt lite höstfärger. Metrologisk sommar här fortfarande.
Gyllebo
Vi har märkt ut platsen för kommande fritidshus. Det blir himla bra med vackra siktlinjer.
Groda
Gulliga grodor på fritidshustomten
kalkbrottet i Malmö
Häftig solnedgång vid kalkbrottet i Malmö.
Simrishamn
Sjön vid fritishustomten när jag var där själv i början av september. Varmt och skönt.
läcka gjutgärnsrör
Läcka på inkommande vatten. Måste fixas och en hel del måste bytas ut för att få bort gjutgärnsrören. 25K vill röris ha men jag vill fixa själv.
Månadsrapport september 2024
En skön kväll på fritidshustomten.

Thats it! En bra månad.

Signatur

Publicerat

i

av

Etiketter:

Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
kemiläraren
kemiläraren
2 hours ago

Jag trodde det var FruIMGR med flätan! 😀 Vad skönt med en lugnare september. Själv sitter jag nu på lektion, eleverna jobbar på med en uppgift, jag läser ditt inlägg och har avnjutit en löptur höstskogen imorse.

Vilken skön känsla att veta att ekonomin är trygg, det är en sån viktig grundbult! Vilket jobb ni gjort de senaste åren och vilken trygghet det skapat. Grattis till nya jobbat! Hoppas det blir så bra som ni hoppats!

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x